[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 561: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 617: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 1065: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3925)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 1065: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3925)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 1065: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3925)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 5312: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3925)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 5312: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3925)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 5312: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3925)
The Diabetes Summit - Olydiga DIABETIKER

The Diabetes Summit

Information och fakta.
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Användarvisningsbild
Eva Celik
Moderator
Inlägg: 12
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

The Diabetes Summit

Inlägg#1 » tis 07 jul 2015, 19:03

Dag 1

Har kommer första sammandraget Dag 1 Diabetes Summit
. Pharmacist Suzy Cohen RPHAnm 1. Eftersom jag inte vet den exakta motsvarigheten till hennes titel och utbildning lämnar jag den oöversatt. Anm 2. OBSERVERA! Denna redogörelse är ett sammandrag ! jag har tagit de delar jag ansåg vara intressanta och de är inte Mz Cohens exakta ord i översättning.Det finns en möjlighet att gå in var dag och själv lyssna på föredragen de ligger ute i 24 timmar man behöver bara registrera sig med namn och E-mail adress. Kostar inga pengar bara tålamod att sitta och lyssna i 4 timmar drygt.Det som slog mig som mest intressant var Mz Cohens rekommendationer angående mediciner, hon gick igenom många av de mediciner vi får och kritiserade överutskrivningarna.Hon menade att läkare inte tog med biverkan av en medicin i beräkning när patienten t.ex blev deprimerad, i stället skrev ut en ny för att häva detta symptom. På detta vis kunde patienter få ta starka mediciner i onödan.Sedan påpekade hon att sköldkörtelproblem ofta diagnosisteras som diabetes typ 2 av misstag eftersom ett av symptomen är högt blodsocker. Många läkare tar då det säkra för det osäkra och skriver ut ex.vis Metformin istället för att titta vidare på de yttre tecken som finns på sköldkörtelns överproduktion av hormon, exvis att yttre delen av ögonbrynen tappat behåring. Hon rekommenderade att man ber sin läkare kontrollera det och insistera på att ta alla prover för att utesluta sköldkörtelfel.Insulinresistens

Detta tillstånd är ju en av orsakerna till typ 2. Pancreas triggas att överproducera Insulin eftersom betacellerna som ska ta emot insulinet som ska omvandla konsumerat socker / kolhydrater är skadade.Skadorna är orsakade av bl.a oloxin som används för blekning av mjöl och socker .och av gluten i mjöl och casein som finns i mjölkprodukter. Ang medicinen Metformin rekommenderade hon att man tar B12 och folsyra men inte samtidigt som man tar metforminet det gör ingen nytta då, man ska aldrig ta sina vitaminer och mineraler samtidigt med mediciner utan vänta minst ett par timmar.Hon rekommenderade också krom och Dvitaminer av bkomplexet rek speciellt tiamin och även??? kreatin????.I ämnet blodfetter och stainer berättade hon att hon absolut inte ville rekommendera dessa då de faktiskt kan orsaka diabetes två. Därför att de ofta orsakar inflammationer eftersom de dödar kroppens möjligheter att via blodfetterna läka skador som uppstår i kroppen. Detta tillstånd kallas Statininducerad Hypoglykemi.Om man nödvändigt ska behöva ta något för höga triclycerider exvis rekommenderar hon vitamin C som är ett naturligt statin som inte gör skada.( min anm. Lustigt att detta med C-vitaminets inverkan på infektioner varit känt så länge och man inte förstått att kroppen faktiskt använder det för att reglera blodfetterna också .Den vanliga dosen C-vitamin bör hjälpa till att reglera men man kan ta en till om värdena är höga på triclycerider eller om APO kvoten är åt skogen.Att inte ta kosttillskotten förrän två timmar före eller efter mediciner betonade hon flera gånger hon kallade apoteksmedicinerna ”drugmuggers” Hon rek en smoothie på kokosmjölk med spenat eller ?spirulina( hörde inte)kryddad med kanel som är naturligt blodsockersänkande. Att dricka Roibos, Grönt Té eller kamomillte Att ta tillägg av D-vitamin kalk samt kolla sin vitamin A depå.Mz Cohen har skrivit ett flertal böcker i detta ämne och finns på nätet ;)http://www.suzycohen.com och på facebookSuzycohenrph


Dag 1 Diabetes Summit 2014.Dr Rosedale.
Anm åter är detta en sammanställning av föredraget. Jag har valt ut vad jag anser intressant och viktigt för oss att veta. Alltså är detta inte ett stenogram.Dr Rosedale förklarar hur diabetes två uppkommer och hur det kan hållas i under kontroll men aldrig botas.Det finns ett flertal hormoner i kroppen som hanterar vår föda och från början var inte insulinet speciellt viktigt för oss.
Det aktiverades ytterst sällan och uppgiften var att ta hand om de extra kolhydrater vi fick i oss då vi åt bär och rötter rika på kolhydrater.Jag kommer inte att gå in på hela föredraget om hur kroppen bryter ned maten till de beståndsdelar den kan hantera alltså fett och protein samt socker/kolhydrater.Det viktigaste är i diabetikerns fall är fettet och till en del proteinet men inte socker/ kolhydrat. Våra kroppar fungerar fortfarande som när vi klev upp och gick rakt på våra bakben, jag vet att ni hört det förut men det är ett odiskutabelt faktum.Hur vet man det? Jo insulinet är det enda hormonet i vår kropp som inte har någon backup.Alla andra har det.
Så till dr Ron Rosedales dietplan, ni kommer att känna igen den men med en eller annan överraskning.Vad och varför han rekommenderar oss diabetiker (och en del cancerpatienter) att äta på detta vis ska jag försöka redogöra för här.Vi har två hormonreceptorer som blivit resistenta av vår överkonsumtion av kolhydrater dels betacellerna och dels hypotalamus som styr fettlagrets funktion.
Betacellerna lyssnar inte längre på insulinet och pancreas producerar mer insulin.Resultat insulinresistens. Och produktionen av fett ökar vilket är insulinets uppgift dess enda uppgift.
Fett däremot om det inte har blivit fyllt av blodsocker producerar Leptin vars uppgift är att springa till hypotalamus och trycka på stoppknappen för hunger. Men insulinresistensen har orsakat en leptinresistens och leptinet gör inte längre sitt jobb.Där är vi, Dr Rosedale säger att det är möjligt att bli helt medicinfri om man äter enligt hans plan.Hur äter han själv då? Som han lär, han rekommenderar diabetiker att absolut inte äta mer än 1gprotein/normalvikt/dag alltså om du ska väga ungefär 69 kilo ska du aldrig äta mer än 69 g protein per dag. Detta för att bosta fettförbränningen istället för den glukosförbränning vi har blivit sjuka av.Protein är mycket viktig för oss som byggstenar och grund för våra celler, men, så fort vi äter för mycket blir proteinet till glukos( inte bra i vårt fall)

Dr Rosedale rekommenderar att vi äter mycket fett rätt sort som inte innehåller för mycket omega 6.Omega 6 finns överallt vi kan aldrig få en brist och behöver inte ta tillägg av det fettet.Så kokosfett smör olivolja och fiskolja omega 3.
Mycket ägg, själv äter han 15 till 20 ägg i veckan och bästa sättet att tillgodogöra sig dessa är som kokta eller pocherade. Äggets nytta förstörs till en del stekt, eller som omelett men han äter dem så ibland ändå.Kokta eller pocherade mättar de bättre.
Under första månaden medan kroppen lär sig att fettbränna rekommenderar han att man äter skaldjur musslor och kyckling. Kött sliter för hårt på kroppens omställning till fettförbränning och han rek att man väntar med det till efter första månaden.
Vidare rekommenderar han nötter 8 10 mandlar, makadamia eller pekan som kan användas om man känner sig sugen. Avokado skuren i fyra delar och äten en del i taget hjälper mot sockersuget.
Vi har blivit tillvanda till kolhydrater och den första månaden blir svår medan vi väntar på att kroppen ställer om. Fett hjälper ät en bit smör eller kasta i dig en msk kokosolja om du klarar det du kan nämligen inte äta för mycket fett i det här läget.

Se upp med protein intaget !!!!Han anser att ägg är den föda som är perfekt för oss, Ägget är grunden till liv och innehåller kolesterol och fett samt protein MEN inga kolhydrater. Det säger honom att kolhydrater inte är essentiella för att uppehålla liv eller ens att skapa det. Dock inser han att vi nu är vana vid att äta grönsaker och rekommenderar oss att inte äta mer än 15-20 g kolhydrater i form av ovan jord väzande grönsaker per dag.
Efter första månaden kommer kroppen att göra sig av med mycket vatten därför är det viktigt att äta tillägg av kalium vilket försvinner ut med vattnet. Hela B komplexet är viktigt så även essentiella mineraler som kalk och magnesium, vitamin D och vitamin C och förståss Omega 3.
Motion ja det är ju bra för konditionen men äter du övervägande kolhydrater gör det inte speciell nytta för att få bort fett. Om du däremot är i fettförbränning och råkar falla för en potatis på en fest så fungerar motion som ett dagenefterpiller och kan hjälpa tillatt förbränna detta fortare och att inte stoppa fettförbränningen.

(av Eva Celic 7 maj 2014 på Facebook)
:roll:

Användarvisningsbild
Eva Celik
Moderator
Inlägg: 12
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: The Diabetes Summit

Inlägg#2 » tis 07 jul 2015, 19:05

Dag 2

Jag har lyssnat på The Diabetes Summit 2014, dag två Jenny Ruhls föreläsning. Konstaterar att min engelska för lyssning behöver tränas upp eller att filmerna ligger uppe längre, jag lyssnade tre gånger om och ändå hann jag inte med.
Men det jag hann med var detta.
Det finns fler diabetestyper än Typ1 och Typ2, vi har och så LADA, Latent Auto Diabetes in Adult och MODY Maturity Onset Diabetes in Young, de har hittat 6 typer av MODY.
Det viktigaste i diabetesvården är att inte skuldbelägga patienten. Ett normalt blodsocker är ett som inte ger problem. HaB1c är ett mycket trubbigt instrument för att mäta långsiktiga individuella blodsockerkurvor. Det är bättre om du mäter före och efter maten istället, för då får du fullständigt aktuell information av din kropp. Som MODY kan du vara mycket insulinkänslig, Jenny Ruhl var det 2 enheter täckte 30-40 gram av kolhydrater för hennes del. Hon ser på diabetessjukdomen som ett 50 år långt äktenskap, det är inget ”one night stand”. Jenny Ruhl var först diagnostiserad som Typ2, men det ändrades till MODY senare. Sedan sa hon att läkemedel mot diabetes kan bara sänka blodsockret till 7, sedan kan inte läkemedlen mer. Ett blodsocker på 7 var tydligen fastställt redan i början på 70talet, då det var svårt att mäta blodsockret för det fanns inga bra mätare. Så siffran 7 är endast fastställt av läkemedelsindustrin.
http://diabetesportalen.se/foerdjupning ... gen-felar/

(av Jessica Seger 8 maj 2014 på Facebook)
:roll:

Jessica Seger
Moderator
Inlägg: 4
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: The Diabetes Summit

Inlägg#3 » tis 07 jul 2015, 19:07

Dag 3

5 Diabetes Myter
1. En gång diabetiker alltid diabetiker, Typ2 och prediabetiker är reversibla.
2. Min doktor gör allt hen kan för att jag ska bli bättre
3. Medicin är det enda valet för behandling
4. Diabetes är en genetisk sjukdom
5. Sänka blodsocker med läkemedel, sjunker risken med diabeteskomplikationer

(av Jessica Seger 8 maj 2014 på Facebook)

Användarvisningsbild
Eva Celik
Moderator
Inlägg: 12
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: The Diabetes Summit

Inlägg#4 » tis 07 jul 2015, 19:08

Diabetes Summit Dag 4

Eva Celik

Izabella Wentz
I korthet.Mz Wentz berättar att diabetiker kan få eller redan har problem med sköldkörteln vilket inte alltid visar sig vid den konventionella kontrollen av sköldkörteln.Vad man bör begära av sin doktor är ett prov som mäter förekomst av T 3 och T 4. Då kan man få ett rättvisande svar. Sköldkörtelproblem kan misstänkas då man har svårt att gå ned i vikt
Många med Diabetes 2 har ofta låg produktion av sköldkörtelhormonet T 3 som hjälper till att göra våra celler resistenta mot insulin.Insulinbrist påverkar alltid sköldkörtelns hormonproduktion och denna påverkar även kolesterolet i en oönskad riktning. OBS ! I den riktningen att kolesterolet inte får en chans att utföra sin läkande förmåga. Detta i korthet jag känner inte att jag helt förstod detta men att det i alla fall framgick med all önskvärd tydlighet att en del diabetes två kan vara tidiga symptom på sköldkörtelfel.Den sk Hashimotos sjd. Som orsakar bl.a envist högt morgonsocker. Mz Wentz påpekade också att kosten är särskilt viktig i detta fall och att LCHF är utmärkt i samband med den medicinering som ges för sköldkörtelproblem hon sa också att det är viktigt att diabetiker ser upp med vilka mediciner de äter om de har sköldkörtelproblem..Hon tyckte att det var viktigt att de flesta Typ 2 ber om en ordentlig kontroll av sköldkörteln. Mz Wentz rekommenderar en diet med lite kolhydrater Antingen en Paleo inriktad sådan eller LCHF.Socker har en dålig inverkan på sköldkörteln. www.thyroidpharmacist.com

Dr Amy Myers är läkare och arbetar som holistisk läkare. Dvs hon tittar på patientens hela livssituation och försöker hitta den grundläggande orsaken till patientens sjukdomssymptom.Specifikt om Candida och matsmältningsapparaten samt diabetes typ 2.
Hon föredrar ofta att helt i samarbete med patienten lägga om dieten och framför allt sänka intaget av kolhydrater, se till att rätt ratio intas med hänsyn till sjukdomstillsåndet.Hon avråder speciellt inflammerande mat dvs soyaprodukter som inte är fermenterade,alla sädesslag,dvs vete, råg,korn och i någon mån vitt ris och processad majs.
Vad gäller Candida som är en jästinfektion i tarmarna är den relevant till diabetes på så sätt att ett högt intag av socker och övriga kolhydrater utom vissa grönsaker.Candida äter och växer främst av socker, därför är lowcarb dieter speciellt bra.
Hur vet man då att man evt har Candida?Att magen sväller mycket efter måltid Att man är känslig för vissa matvaror ( olika för alla)Att ha sockerbegär till övermått Vaginaljäst Fotsvamp svårbehandlad Omotiverad klåda över hela kroppen Brainfog/paltkoma svårt att bli klar i huvudet.Acne Psoriasis Mjäll som ständigt återkommer Kliande fjällande skinn.Prediabetes kan orsaka Candida och många med typ2 metabola syndrom utvecklar Candida.Om man skär ned på kolhydrater kan man reducera risken för att Candida utvecklas.Det tarmläckage som till slut uppstår på grund av vårt stora intag av glutenrika fröer och sädesslagoch i vissa fall mjölkprodukter kan också orsakas och förvärras av Candida.Man ska minnas att magens hälsa är mycket viktig för oss, den är platsen där 95% av vårt immunförsvar sitter. Platsen där 80% av alla neurotransmitters sitter ledsen för engelskan men hittar ingen bra översättning.Man kan nå Dr Myers på http://www.amymyersmd.comOch theautoimunsolution FB och nätet. Som alltid har jag försökt täcka det viktigaste .

Dr Liz Lipskis föredrag var svårt att följa men andemeningen i det är att hon tittat på yttre orsaker till de metabola syndromen. Hon och hennes team har kunnat konstatera att luftföroreningar och toxiner från maten, påverkar bl.a levern i fel riktning.Vid en undersökning på barn och ungdomar som avlidit i olyckor och sjukdom icke relaterat till diabetes, fann de att så unga barn som 10 -15 år redan hade fettlever.Detta relaterar hon till den kolhydratintensiva kost den vanlige amerikanen varit rekommenderad att äta de senaste trettio åren.Hon har också iaktagit hur många av våra djur vilda som tama ökar i vikt i orimlig grad, vilket hon relaterar till de luftföroreningar och de toxiner som hamnat i naturen under samma tid.Hon anser att maten är viktig .Hög andel mättat fet fermenterad mat, där nämner hon speciellt Youghurt och Kimchee. Probiotika verkar motverka blodsockerhöjande mat och bryta ned skadliga ämnen En läckande tarm påverkar autoimuna systemet och kan orsaka D typ 1 och eller sköldkörtelproblem.Stress har en stor påverkan i negativ riktning, därför är sömnen mer viktig än man tror.Kroppen reparerar evt skador som uppstått under sömnen.Lite skämtsamt sa hon att medelamerikanen behöver minst en timme sömn till per natt än de sover.Ät rätt mat sov ta tillskott, så kan du vända den nedåtgående spiralen och reversera din diabetes.Hon tipsade också om att även om vi äter ex.vis LCHF rigoröst är människan unik och kan reagera på en specifik maträtt med en dramatisk blodsockerhöjning. Kanske spenat eller blomkål eller en mjölkprodukt.Hon kallade detta en personlig allergi och rekommenderade att avstå.Hon sa att i början testa blodsocker efter var måltid och om en höjning märktes testa alla ingredienser i just den måltiden.Dr Lipski arbetar på University of Maryland och kan nås där samt påwww.innovativehealing.com

Dr Thomas O´Bryan.
Talar specifikt om glutenintolerans och celiaki bland annat.Det första han sa var:
Om de metabola sjukdomarna ökar i samma takt som nu, kommer US att gå bankrupt om tio till tjugo år på grund av kostnaderna för att ta reda på bara diabetespatienterna
Han gav också alla som har bestämt sig för att ta steget in i ett nytt sätt att leva att ta en sak i taget att i lugn och ro vänja sig vid var ny maträtt eller dryck. Det är betydligt lättare att ändra hur man lever med att ta babysteg in i det nya livet.
Sedan övergick Dr O´Bryan till att tala om gluten, som är en grupp proteiner som finns i sädesslag Det finnsbåde god och giftig gluten och de sädesslag som tillhör den giftiga gruppen är vete,råg och korn(Barley)Vårt system kan inte smälta dessa helt och det blir till slut ett problem för tarmarna. Detta blir till slut det så kallade läckande tarmsyndromet.Man kan utveckla celiaki och beriberi. Osteopospatienter kan utveckla detta tillstånd av känslighet fortare än andra.
Dr O´Bryan säger att han är fullt medveten om att ex.vis vetet har räddat otaliga liv vid hungersnöd i olika delar av världen.Men det är fortfarande ett sädesslag som kan ge problem i matsmältningsapparaten vid överkonsumtion. Den överkonsumtion som är vanlig i dag med den rekomenderade diet de flesta lever efter. Astma och ”nonceliak disorder” ( inte lyckats översätta) sk foggy brain hjärtproblem är dock vanligare än just Celiaki.Hur påverkar då gluten? För det första ska vi se vad namnet gluten kommer av, nämligen glue dvs klister.Tarmens väggar är skapta som ett nät där grupper av ”rutor” i nätet tar hand om varsin födeämnesgrupp som brutits ned i magsäcken till de beståndsdelar tarmen kan hantera. Gluten från vete,råg och korn river sönder nätet eftersom kroppen inte kan finfördela dem tillräckligt. Kroppen läker hålen men eftersom vi fortfar att äta t.ex smörgås till frukost hamburgare till lunch bulle till kaffet och kanske pizza som ett snack till kvällen rivs hålen upp igen
. Efter en tid som är olika lång för var person, kan kroppen inte laga hålen längre. För stora bitar av födoämnesgrupperna åker ut i blodet och vi har ett metabolt syndrom som ett brev på posten.Den del av din kropp som är svagast kanske levern eller bukspottkörteln brakar samman.Glutenrelaterade problem är t.ex att kroppen inte kan tillgodogöra sig näringsämnen som vitaminer och mineraler. De hormoner som transporterar de olika ämnena till cellens lagerport för ex.vis järn kan helt plötsligt inte trycka ned handtaget och gå in med sin transport. Och det glykemiska indexet i vete,råg och korn ligger så högt att en del celler inte alls kan hantera dem. Speciellt om de dörrhandtagen gått sönder.Att testa för läckande tarm är ganska lätt. Tyvärr förstod jag inte hälften av vad han i rask takt talade om. Men som alltid finns det sätt att nå honom. Först och främst på 2014 http://www.theglutensummit.comDock rekomenderar Dr O`Bryan att man för att se vad man tål för en tid tar bort alla säderslag, man kan när magen lugnat sig försiktigt introducera ett i taget av alla utom de giftiga. Babysteps!Han uppmanar oss Take it easy, but take it. www.thedr.com på FB thedr.com.Slut på dag 4.

(av Eva Celic 10 maj 2014 på Facebook)
:roll:

Användarvisningsbild
Eva Celik
Moderator
Inlägg: 12
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: The Diabetes Summit

Inlägg#5 » tis 07 jul 2015, 19:16

Dag 6

Dag Sex Diabetes och Motion.
1 röra på sig 2 stretching och rörelse terapi 3 Slowcardio 4 träning med motstånd (resistance training) 5 Activt lekande 6 hög intensiv träning hjärta 7 intervall träning.

Joel Harper Jag lade ut hans föredrag i sin helhet.Han är en sk celebrity trainer, förespråkar workout men även yoga och meditation.Han anser att streching är nyttigt också.Men framför allt understrycker han att man bör ta reda på vad som fungerar för en själv.Han föreslår att om du är stel då du vaknar du stretchar istället för att dra igång ett motionspass meddetsamma på morgonen.Om du har ett stillasittande jobb rekommenderar han att du reser dig då och då och stretchar lite.Att göra en allround workout varannan dag och att vila en dag emellan för dem som så vill och orkar.Men när det passar in i ditt schema.Helst skulle han se att man gör någon workout var dag.Drick mycket vatten . Kokosvatten är bra för att återställa balansen.

Endokrinolog Karl Naldovsky. http://www.leanerliving.comHan konstaterar med beklagande att en vanlig allmänläkare och ibland tom diabetesspecialister inte har tillnärmelsevis tillräcklig utbildning i näringslära.Han har en klinik där han tar emot patienter med endokrina problem.Förespråkar att man äter grönsaker fattiga på stärkelse men fiberrika.Talar om bra fetter utan att specificera dessa och om magert protein.Han tar prover mer djupgående än de vanliga och är totalt emot statiner utom för de män mellan fyrtio och femtio som haft en hjärtattack, där han säger att de möjligen kan vara till nytta men att man får hålla ett öga på biverkningarna.Han ser gärna att man tar en promenad före och efter maten Han rekommenderar övervägande fet fisk i dieten i fråga om näringstillägg vitamin D, C Magnesium Bland annat har mandel gott om magnesium.Han verkar i mitt tycke lite fetträdd men bor och arbetar i Kalifornien så det är väl förklaringen.

Ben Greenfield är också en av dessa personliga tränarna och säger i princip samma sak som mr Harper. Vad de flesta tycks vara överens om är dock att intervallträning och sk resitance träning verkar vara det som fungerar bäst för diabetiker.Yoga och meditation rekommenderas också.

JJ Virgin är en konventionell kostrådgivare. Hon talade mycket om sockerberoende Hon rekommenderar att man tar bort socker och stärkelserik föda liksom mjölkprodukter och glutenhöga livsmedel även soyaprodukter och majs och jordnrötter.
Hon rekommenderar att man äter tre mål per dag med fyra till sex timmar emellan och att inte äta tre timmar före sänggåendet.I övrigt äta fibrer drick grönt te och mycket vatten, om man äter något med fruktos anser hon att man bör balansera det med en grönsak annars blir man snart hungrig igen.
I fråga om motion säger hon att promenader fungerar bra kanske i terräng med många backar.Och något hon kallar burstträning jag lämnar åt Lena att förklara vad det kan vara.Rekommenderar faktiskt att diabetiker två kolla upp sköldkörteln med de utvidgade proven. Sköldkörteln kan ofta ställa till det då det gäller insulinresistensen.

Leaner Living Berberine for Diabetes & Weight Loss | Dr. Nadolsky

The doctors are in! Expert health, nutrition and diabetes advice for everyone from Dr. Karl Nadolsky. Do supplements like berberine help?

LEANERLIVING.COM

(av Eva Celic 27 maj 2014 på Facebook)
:roll:

Användarvisningsbild
Eva Celik
Moderator
Inlägg: 12
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: The Diabetes Summit

Inlägg#6 » tis 07 jul 2015, 19:17

The Diabetes Summit

Dag 7

1 http://www.katiethewellnessmama.com

Hur du får hälsosam mat att fungera för familjen, Katie har en webbsida där hon diskuterar hälsosam mat och ger tips hur man ska undvika socker och gluten I familjens diet.

Hon har fem barn och är skrämd över hur även mycket små barn utvecklar diabetes idag.

Faktum är att många barn föds som prediabetiker på grund av moderns diet under graviditeten.

Om modern är insulinresistent går det över till barnet som föds insulinresistent.

De första fem åren i ett barns liv är mycket viktiga för en framtida hälsa och för att undvika att barnet utvecklar det metabola syndromet som fram i livet kan leda till diabetes och dess följder.

Vad serveras då i Katies hem? Ingen processad mat inget socker och de tre värsta glutenbovarna är förbjudna. Ingen läsk ingen juice utom från egen färsk pressad organisk frukt. Bär, nötter, mättat fett.

Fermenterad mat och youghurt men ytterst lite av övriga mjölkprodukter.

Gräsbetat kött ekologisk kyckling mycket fisk, inälvsmat. Jams och sötpotatis brunt ris serveras.

Alla stärkelsefattiga grönsaker med högt fiberinnehåll.( ovanjord) ingen majs eller majsprodukter då dessa är GMO producerade.
När barnen vill ha godis gör hon det själv av gelatin och smaksätter med naturliga produkter hon använder Stevia men inte alltför mycket. Det finns ett turkiskt godis som heter Locum som är gelatin med krossade nötter.
De dricker kolsyrat vatten.

I detta hem sitter man ner vid bordet tillsammans och äter, och man äter vad som serveras. Barn är ofta misstänksamma mot nya saker men Katie insisterar på att de ska smaka, om de inte gillar det ja då slipper de. Filosofin i det hemmet är om du inte är hungrig ät inte och du äter vad du får, mat är inte belöning. Så orden; om du är en duktig liten en kan du få bestämma vad vi ska äta yttras inte i hennes familj.
Barnen får lite av varje rätt på sin tallrik för att kunna testa sig fram och får mer av det de gillar om de så vill..
Tiden runt bordet ska vara trevlig man pratar om roliga saker och kan också hitta på lekar som passar.
Om man vill förändra mathållningen för hela familjen finns tips på hennes hemsida( se länk ovan)

Hon tipsar om att göra egen buljong och att börja fermentera. Ekologiska ägg rekommenderas.Använd det sk kokköttet från ko och kalv . Köp ben med märg och brosk till buljongen

Hon anser att barn behöver sova ordentligt och rekommenderar mycket mörka rum så att sömnen inte störs av dagsljus eller ljus från gatlyktor. Tipsar om att det finns ett program för att ta bort det tröttande blå ljuset från dataskärmen.
Hon har restriktion på data och tv för barnen då hon anser att de ska leka det skadar inte att du är med och leker.
På Facebook Wellnessmama.com.

Doktor DelRae Messer.
Arbetar mycket med detox då hon själv varit utsatt för miljögifter och en tid var mycket sjuk.
Kvalitén på det här föredraget var mycket undermåligt därför kan jag inte ge er mer än vad jag kunde med säkerhet identifiera vilket inte är mycket.

Hon talade om att många gifter från processad mat och miljön lagras i vårt fettlager för att skydda levern som ju är det enda organ vi har för avgiftning och rening av kroppen.
Fettlagret är ett endokrint organ och har till uppgift att bland annat styra hormonet Leptin det hormon som talar om för hjärnan när vi är mätta respektive hungriga. Kroppen kan bli leptinresistent lika väl som den kan bli insulinresistent. Miljögifter påverkar ofta leptinet , gluten förstör också leptinmottagligheten och vi känner oss aldrig mätta. Det bästa ni kan göra är bland annat att bada bastu svettningar driver ut gifter ur kroppen, kom bara ihåg att dricka mycket vatten uttorkning är farligt.

Jag rekommenderar hennes hemsida http://www.drdelraedetox.com
PS från och med nu kommer jag bara att redogöra för rekommenderade mat vitamin och mineralråd om de skiljer sig från föredragande till föredragande. Efter det att jag gått igenom de olika föredragen kommer jag att ge en redogörelse för de begrepp som använts här.

Dr Cate Shanahan. http://www.drcate.com och marksdaleyapple.com

Dr Shanahan är fullt övertygad om att om vi bara ändrar vårt sätt att äta kommer vi att leva längre och vara friskare.
Hon skyller alla problem med det metabola syndromet på den rekommenderade standarddieten i US speciellt.

Den formliga epidemi av diabetes, höga blodtryck och andra syndrom långt ned i åldrarna säger henne och många andra att det är ett fundamentalt fel på dagens mathållning så rik på kolhydrater och konstgjorda ingredienser i den processade maten.
Hon anser att frukosten är viktigast då den lägger grund för resten av dagen.
Och hon påpekar att naturen inte gör dåliga fetter, det är fabriker som gör dem.
Att äta de fetare bitarna på en kyckling t.ex och skinnet också.
Övriga dietråd i slutet.

I dag kan vi inte äta sädesslag alls processen att tillverka mjölet gör att vi lurar kroppen att försöka smälta det och vi lyckas en tid men till slut tar gluten ut sin rätt och vi har prediabetes eftersom vi också äter alldeles för mycket stärkelse och socker.
Hon anser att matpyramiden eller tallriksmodellen GÖR dig hungrig.
En ketogen fettrik diet håller dig frisk.
De fetter som används idag är tillverkade i fabrik med Canolaoil som ett exempel solrosolja majsolja linfröolja sesamolja har alldeles för hög procent av Omega 6 ett fett vi inte behöver tillsätta i vår mat eftersom kroppen tillverkar det själv. Canolaoil osv förstör våra enzymer och bildar fria radikaler i kroppen ( muterar )
Det besvärliga med Canola oljan är att man lyckats övertyga restauranger att den är hälsosam och nästan alla använder den.
Det gör att vi inte kan välja stekt och friterad mat på restauranger

Också hon påpekar att hemkokt buljong är viktigt för oss för vår benstomme då oxben innehåller märg och brosk som bildar byggsten för våra ben collagen. Men alla ben är nyttiga att göra buljong på.

Även hon påpekar att vi mår bra av att röra på oss varierad motion långa promenader gå i alla backar du hittar stretcha cykla simma osv.
OCH SOV minst åtta timmar gärna nio. Kliv inte upp tidigare för att motionera då motverkar du allt du vill förbättra.

Tana Amen. RN BSN. Sjuksköterska http://www.tanaamen.com

Den här damen växte upp med sin blinda mormor och började redan i tolvårsåldern hjälpa till med att ge mormodern insulinsprutor.

Hon blev ganska sjuk själv och hade till slut nio (9) olika mediciner , när hon frågade sin läkare hur hon skulle kunna ta bort en del av dem ( fått mediciner mot biverkan av mediciner) fick hon svaret att hon skulle fortsätta eftersom hennes problem var genetiskt.
Hon hade då redan hunnit lära sig så mycket att hon visste att endast 20% är gener i ett tillstånd resten är livsstil. Så 80% är vad du väljer att göra själv.
Gör du rätt kommer du att kunna bli av med många mediciner eller kanske till och med alla.
Apropå det metabola syndromet och matpåverkan berättade hon en historia om gorillorna i ett zoo.
De mådde inte bra och zoopersonalen misstänkte att det kunde bero på den diet på näringskakor de fick.
De tog reda på vad Gorillor äter i frihet. Och som de sa Gorillor får inte metaboliskt syndrom om de bor i det vilda.
Man ändrade dieten till naturlig mat som spreds ut i inhägnaden så att djuren fick leta upp den i ett försök att likna ett vilt tillstånd.
Gorillorna blev friska och började röra sig och leka och normaliserades i jämförelse med de vilda rasfränderna.

Hon talade om att livsmedelsindustrin har lyckats övertyga oss om att de är experter på hälsosam föda..
Men det finns något som används vid mattillverkning som heter Blisspoint som är mer tillvänjande än kokain ( det är en blandning av transfett salt och socker)
Hon varnar för fruktos, Man påstår när man sötar med agave att det inte höjer bls lika fort som glukos. Och det stämmer glukos går direkt ut i blodet men fruktos går till levern för det är nämligen giftigt för kroppen, det måste renas till slut ger detta fettlever agave finns bland annat i sk Cornsyrup som är ett industriellt sötningsmedel. Fabrikstillverkad juice är i princip ren fruktos.
Ät hellre den hela frukten .
Hon har en utarbetad diet för de människor som har ett matberoende. Dieten finns att tillgå på hemsidan och heter The Omni Diet.

Hon har arbetat med barn som har add (ADHD) inspirerad av att i Holland finns det en lång studie på barn med ADHD som inte fick mjölkprodukter mjöl, socker och konserverade produkter. De barn som åt som vanligt i kontrollgruppen visade fortfarande på utvecklad ADHD de andra var fria från sina problem.

(av Eva Celic 24 maj 2014 på Facebook)
:roll:

Användarvisningsbild
Eva Celik
Moderator
Inlägg: 12
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: The Diabetes Summit

Inlägg#7 » tis 07 jul 2015, 19:20

Dag 8

Diabetes Summit dag 8

Vad som fattas i konventionell diabetes vård.

Föredragande: Gerald Lemole MD

Mari Peters

Jon Gabriel

Stephen Sinatra.


Gerald Lemole är thoraxkirurg och deltog i det första hjärtbytet i USA.

Länk : http://www.yourhealthsolution.com

Detta föredrag var mycket tekniskt och med många medicinska termer men gick i alla fall ut på detsamma att de hjärtsjukdomar som uppträtt nästan som en epidemi i US beror på livstilen.
Men inte på kolesterol så som man såg det tidigare.

Eftersom man äter för mycket av socker och idag även fruktos resulterar detta i insulinresistens och kroppen lagrar det fett som uppstår pga metabola syndromet lite varstans och till slut även i ådror och runt hjärta och lever.

Vi har genom att äta på detta sätt ändrat vår kropps programerade sätt att förbränna födan.

Detta resulterar i ovan nämda resistens men också i obalans i alla de hormoner vår kropp använder som signalsubstanser, med fetma som resultat och till slut även diabetes och hjätsjukdom.

Vi blir inflammerade av överproduktion av bla kortisol och kroppen sänder ut hjälptrupper av triglycerider för att dämpa och läka inflammationen. Vi har för lite glykogen som hjälper endokrina fettlagret att omfördela.

Inflammationen orsakas oftast av de gifter vi får i oss via processad mat och för högt användande av Omega sex fettsyror.

Till slut signalerar tillståndet makrofager ( vita blodkroppar) som är till för att äta upp och transportera bakterier och främmande kroppar, dessa försöker då ta bort det plack som bildats i åderväggarna men eftersom signalerna är felväxlade fortsätter makrofagerna sitt förstörelsearbete men nu äter dom våra vävnader. Detta är tror man vad som händer vid Alzheimers.

Det finns två sorters makrofager M! Som förstör och M2 som ska laga efter städningen M1 utfört.

Vid metabola fel rycker inte M2 ut;den har inte blivit aktiverad. Adrenalinkörtlarna går på högvarv och producerar epinefrin som höjer blodtrycket.

Vid medicinering med statiner förstörs balansen på kolesterolet, HDL som transporterar diverse till levern påverkas oftast inte alls. LDL vars uppgift det är att bygga cellmembranen hindras däremot i sitt arbete och de hormoner som kommer till en trasig åder kan inte lämna sitt meddelande och står kvar och köar i evighet. Resultat plack och cirkusen är igång.

Han säger också till skillnad från andra läkare att vi visst inte är fast i vår ärftliga genetik, 80% av genetiken bildar vi själva.

Hur vi lever bestämmer om de ”dåliga” gener vi ärvt ska slå igenom, och rätt sorts mat vila och motion kan lösa eventuella problem.

Han säger och obs detta är en av USA’s främsta hjärtspecialister mycket respekterad världen över, Att försöka förutspå hjärtproblem genom ett kolesterolprov är lika säkert som att singla slant.

Hans råd om mat och motion lägger jag allra sist för att kunna sammanställa enklare vad alla föredragande har gemensamt.Marcie Peters CHHC Holistisk hälsocoach och dietist.

Har skrivit The health and Happiness Guide. Länk: http://www.marciepeters.com

Mz Peters talade om beslutsprocessen I att radikalt ändra sitt levnadssätt.
”Alla beslut du fattar måste ha sin grund i din respekt för dig själv, ingen annan är viktig när du tänker igenom detta , Du är viktigast”
Folk tappar beslutsamheten det är ett så radikalt sätt att förändra livet. ” men kan aldrig gå tillbaka till den gamla livsstilen. Man får beväpna sig med tålamod och lära sig att det tar tid.

Det här är ingen Quick fix du är kan aldrig gå tillbaka om du vill hålla dig frisk,det är ett nytt sätt att leva och det kräver eftertanke och planering. Gör klart för dig vad du vill uppnå ställ realistiska mål.

Medan kroppen läker bör du hålla en strikt diet ta bort all överkonsumtion av kolhydrater och aldrig mer äta något sött.
Tänk ” vad vill du” skriv ned dina delmål sätt upp dem på kylskåpet tillsammans med alla dina symptom. Efter en månad kan du jämföra med hur du mådde då.
Det allra viktigaste är att inte småäta dvs ät tre mål mat om dagen med ordentlig tid emellan och ät intengenting tre timmar innan du ska sova.
Minst tre timmar mellan målen minst helst mer, drick bara grönt te eller vatten mellan målen.
Din kropp är förmodligen van att bs hålls på topp hela tiden så allra första veckorna kan bli svåra.
Men den vänjer sig snabbt vid ett stabilt Blodsocker, och kortisolproduktionen går ned.
Man kan när man vant sig helt skippa ett mål och bara dricka vatten eller grönt te, en fasta ska inte ske genom juicer eller shakes, våra förfäder hade ingenting sådant under de tider de inte hade tillgång till mat.

Sömn är mycket viktigt helst bör du gå till sängs vid 22 – 2230 under initialtiden men du bör from nu försöka få minst åtta till nio timmar åtminstone fem till sex dagar av veckans sju. Mellan 2200 och 0200 är bästa tiden då vilar kroppen som bäst.

På morgonen drick i lugn och ro en halv pressad citron i 2-3 dl rumsvarmt vatten det första du gör innan frukosten som bör konsumeras i lugn och ro.

I övrigt råder hon oss att välja bort personer som är negativa och får dig att må dåligt.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Jon Gabriel. Länk: http://www.thegabrielmethod..com

Mr Gabriel betonar att stress är en stor faktor då kroppen bestämmer sig för att vara fet.
Han själv hade inga som helst viktproblem innan han flyttade från Australien till USA och New York på 90-talet.
Han var mäklare ch jobbet var minst sagt stressande måltiderna oregelbundna och bestod av smörgåsar eller någon snabbrätt.
Sakta men säkert ökande han i vikt, trots motion så gick kilostrecken på vågen högre och högre upp.

Han provade diet, att bara äta lite mat, motion till och med coursing ball ett bollspel under vatten.
Var diet som någonsin uppfunnits gav han sig på inget fungerade inte ens Atkins diet.
Hans personliga tränare jobbade stenhårt med honom och till slut tappade till och med dr Atkins tålamodet med Jons kropp och gav upp.

Då satte sig Mr Gabriel ned och funderade, han var i grunden biokemist och använde nu sin utbildning till att försöka lösa problemet med att hans kropp ville vara fet.
Han började läsa om kroppens kemi och utgick från det som skiljde hans liv i Australien från livet i US.
Han konstaterade att han levde ett väsentligt mer stressat liv kunde det vara svaret på frågan?
Hans kropp var i ständig flyktreflex och utsöndrade flykt/stress hormonet kortisol som då undertryckte glukagonet. Han var leptinresistent.
Han var tvungen att lära sin kropp att den inte riskerade svält, att lära den vilja vara lagom.

Hungern styrs av leptinerna den går inte att kontrollera.. Ett överlevnadsprogram är startat och man har en låggrads inflammation. Stress är en signal till kroppen att lagra fett och du bekräftar detta genom att äta en lågkaloridiet med kolhydrater närvarande.
Han hittade Rosedales rteorier om läkande mat för han förstod till slut att du inte kan tvinga din kropp utan försöka förstå kemin.
Vad som allra först måste göras är att starta läkningen med sömn, sluta att stressa, det gäller både emotionell stress och mental stress.
Då ändras kroppens kemi och kroppen börjar jobba bort övervikten,du är inte längre insulin eller leptinresistent.
Glukagonet ökar och hjälper till att bränna fett.

Så gå igenom ditt liv och rensa bort de orsaker till stress som finns där.
Våra kroppar kan inte hantera processad mat den blir förgiftad och kemin hamnar i obalans.
Insulin och leptin fixar fram fett på kroppen och glukagon tar bort det.
KOM IHÅG Aspartam orsakar leptinresistens som i sin tur orsakar insulinresistens.

---------------------------------------------------------------------------------------------Stephen Sinatra MD

Dr Sinatra är hjärtspecialist och författare till den banbrytande boken Den Stora Kolesterolmyten.
Länk: http://www.drsinatra.com

Vad är då kolesterolens uppgift i kroppen ?
Som nummer ett så fungerar kolesterol tillsammans med vitamin D som en skyddsfaktor för vår hud.
Kolesterol är en sk neurotransmitter( hittar ingen översättning)
Kolesterol är mycket viktig vid t.ex smitta.
Alla hormoner har kolestol som bas, däremot är den inte inblandad i processen som leder till hjärtsjukdom.
Den metod som vanligen används för att mäta kolesterol är en som han säger en dinosauriemetod.
Diskutionen blev väldigt medicinteknisk och jag hade stora svårigheter att hänga med.
Däremot förstod jag att man ska begära en sk lipidprofil APOkvot.

En bra ratio mellan triclycerider och HDL är t.ex tricl 100,HDL 50 ration blir då 2 vilken är utmärkt
Man kan också mäta storleken på triclyceriderna och då är det bra att ha många stora partiklar A.
Men jag kunde inte hänga med i den tekniken det finns dock har jag sett folk på gruppen som har kläm på det här och har lämnat ifrån sig sin visdom.
Dock berättade han att Omega 3 har en god inverkan på små elaka och hindrar att de fastnar som plack i kroppen.
Även han rekommenderar Cvitamin istället för statiner.
Att försöka behandla hög LDLmängd hjälper inte mot evt hjärtsjukdom.

Den enda gång Dr Sinatra ordinerar statiner är till en man under 75 års ålder med bevisad/historisk hjärtsjukdom och med tvekan till människor med ärftligt högt kolesterol och endast en mycket låg dos.
Och under inga som helst omständigheter till en person över 75 års ålder.

Han refererar till en spansk undersökning som pågick länge där man tog bort socker och omega6 oljor, patienterna uppmuntrades att även äta en kost som innehöll mycket fiberrika grönsaker med lågt stärkelseinnehåll. Livslängden och frekvensen av sjukdom inom det metabola syndromet sjönk väsentligt i jämförelse med kontrollgruppen.

Han rekommenderar Q10 och magnesium bland andra vitaminer och mineraler
Han arbetar just nu med metabolisk kardiologi dvs att se om man kan använda stamceller för att reparera sjuka hjärtan. Spännande tycker jag.--------------------------------------------------------Slut dag 8


(av Eva Celic 11 juni 2014 på Facebook)
:roll:

Användarvisningsbild
Eva Celik
Moderator
Inlägg: 12
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: The Diabetes Summit

Inlägg#8 » tis 07 jul 2015, 19:21

Diabetes Summit Dag 9-12. DEL 1

Dag 9
Om Atkins dieten med Colette Hermowitz. http://www.atkins.com

Då dr Atkins började fundera över hur han skulle lösa sina patienters problem med fetma och svårigheter att gå ned i vikt var fetträdslan i västvärlden på uppgång.
Kort relaterat tog han del av de olika undersökningar som fanns och upptäckte felaktigheterna i de slutsatser som dragits tidigare av dessa.
Han skapade sin diet pga en brinnande vilja att hjälpa patienterna och arbetade i många år i motvind.
Han upptäckte att de flesta av hans patienter åt alldeles för mycket av felaktiga sorts fetter och att de åt ovanligt mycket kolhydrater.
Han drog ned på kolhydraterna i dieten och förordade mättade fetter då dessa inte eldade på inflammationen i deras kroppar.
Idag är dieten välkänd och kommer nu i en mer genomarbetad form i tre stadier där det första främst är till för att läka inflammationen.

Fas 2 och 3 är möjliga att modifiera efter ålder.

Som många av de andra föreläsarna instämmer mz H ermowitz i att det inte finns några som helst samband mellan mättat fett och hjärtproblem eller fetma. Hon vill också på förekommen anledning kraftigt förneka att Atkinsdieten någonsin varit eller är en högproteindiet.
Hon säger också att vi fick inte diabetes för att vi är feta, utan vi blev feta för att vi har diabetes.
Och säger som alla andra att då kroppen läkt den metabola inflammationen så börjar den ta itu med vårt överflödiga fett.
Alla dr Atkins böcker finns att köpa på Amazon.com

För de som är intresserade av studier i ämnet finns dessa att tillgå på http://www.atkins/hcp.com

De har också en gratis app att tillgå.Ätandets psykologi.

Marc David MA. http://www.thepsychologyofeating.com

Mr David talar om att vi idag stressäter i allt större utstäckning, vi tar oss inte tid att äta i lugn och ro utan sysslar med allt möjligt medan vi kastar i oss maten. Detta är vi inte byggda för, det tar magen tjugo minuter att scanna maten på innehåll. Om du äter för fort hinner inte hjärnan med och leptinet signalerar fortfarande hunger.
Sitt ned vid bordet ta dig tid att lukta och smaka på maten i lugn och ro,tugga noga och kasta inte i dig din måltid.

Många lider idag av sk foodadiction dvs vi är ute efter en snabb tillfredställelse vilket vi kan få av socker och snabbmat. Jag vill ha vad jag vill ha och det ska gå fort många tänker inte på följderna.
Rent socker i form av godis och läsk är som kokain för ett barn vilket han vill vi ska tänka på noga.
När vi vuxna äter snacks och snabbmat är det faktiskt samma sak.
Så du kan bli beroende av socker detta beroende på sockrets sammansättning.
Men du kan inte bli beroende av ren mat i sig däremot av vissa delar av maten.

Han förordar att man reder ut vad dessa är och försöker vänja sig av med dem.
Mr David har upptäckt att det är extra svårt att vänja folk av med dietläskedrycker.
Alla dessa svårigheter och beroenden börjar i barndommen och är förenat med stora svårigheter att vänja sig av med.
Men han påpekar att förändringen i hälsa är dramatisk och det är aldrig försent att börja trots att det tar tid

Jag har på eget bevåg uteslutit Ashley Koff RD. http://www.ashleykoffrd.com

Hon är registrerad dietist med halvuttalade preferenser för goda fetter men hävdar bestämt att hjärnan behöver kolhydrater. Hon har ADA att ta hänsyn till och måste följa deras rekommendationer ungefär som våra dietister måste då det gäller SLV.
Hon rekommenderar också mellanmål vilket vi alla vet bara håller bls på topp.

Dr Paul Jaminet PhD. http://www.theperfecthealthdiet.com

Denna föreläsare förespråkar en Paleodiet lowcarb,han har levt så i femton år sedan han fick Dt2 som utlöstes av en infektion.
Han läste en studie som fick honom att inse att den mat han då åt i själva verket orsakade hans kroniska infektion.
Han förespråkar följande.

Magen är den största aktören i vårt immunsystem, om man tänker logiskt så inser man snart att det är sant.
Det är genom munnen vi intar vår föda om den på något vis är dålig får vi en reaktion väldigt snabbt.

Vanligen kastar magen ut giftet snabbt så fort den värderat näringsvärdet, vi kräks och blir mycket sjuka så sjuka att vi inte kan göra annat än att dricka vatten under en kortare eller längre tid.
Det händer att den skämda maten passerar magsäcken och då reagerar tarmen istället och försöker bli av med giftet via tjocktarm då har det vanligen passerat levern redan och förhoppningsvis renats där.
Em optimerad förfäders diet består dels av ovanjord grönsaker fiberrika sådana i första hand.
Han säger är hela djuret från nos till svans och rekommenderar hemkokt buljong för att ta tillvara collagen från benen.
Du bör äta inälvor såsom lever och hjärta även komage går att äta ( fråga sydamerikaner och afrikaner)
Naturligtvis ska vi välja ekologiskt uppfödda djur som betat gräs eller i grisars och hönors fall varit ute och bökat i jorden.
Då du tillagar lever och njure t.ex bör du skölja bort allt blod noga njuren mår bra av att ligga i vatten några timmar byt vatten då och då. (kallt förståss)

Då du ska tillaga ben av oxe o gris bör du också ta bort blodet, koka upp vatten lägg i benen låt ligga till du ser blodet stiga mot ytan ta upp benen och skjölj snabbt i kallt vatten lägg dem direkt i en gryta med rent kokande vatten tillaga buljongen på vanligt sätt.

Kroppen arbetar dygnat runt med olika saker vanligen lagar den skador under natten och då kan det vara bra att låta det metabola systemet vila. Den bästa metoden att göra detta är 16/8 dvs att äta två målt ider under dagen mellan 1200 och 2000 innan dess dricker han personligen fettkaffe ekologiskt och vatten.

Ofta har en del funktioner kroppen är programmerad till upphört tack vare att vi lever ett liv helt olika mot vad vi gjorde förr.

Vi får inte tillräckligt med dagsljus tillexempel, vi sitter uppe och tittar på skärmar och tvapparater som avger ett ljus som inte är bra för oss. Numera finns hjälpmedel för detta (googla) Vanligen så småäter vi under denna period då vi borde ge våra kroppar chansen att utföra sitt reparationsarbete.

Vi kan alltid dricka nyttiga teer eller vatten men absolut inga juicer inte ens grönsakjuice eller buljonger. Under dygnsfastan försvinner proteiner som kroppen behöver för reparationer.
Det ger kroppen en chans att ge sig ut och plocka upp trasiga celldela r och omvandla dessa till protein med hjälp av bla kortisonet.

Han anser att vi ska se upp med bönor och linser då dessa är till stor del giftiga för oss.
Speciellt konserver av dessa, han tvivlar på att industrin har tid att tillaga bönor och linser såsom de tillagas i de länder och kulturer som äter sådana. De ska ju i de flesta fall ligga i blöt i minst tolv timmar innan kokning och blötläggningsvattnet ska kastas bort. Soyabönor går inte att äta i någon form förrän de är fermenterade.

Han rekommenderar inte en ketogen diet och anser att man kan äta vissa frukter som inte är alltför rika på fructos o socker. Men rekommenderar bär i första hand.
Eftersom han rekommenderar Paleo ingår naturligtvis ingen fabriksprocessad mat där.

Det kan vara svårt att få i sig alla nödvändiga vitaminer idag så att ta tillägg är bra speciellt av mineraler och vitamin D som han är säker på att de flesta har brist på nuförtiden.

----------------------------------------------------------------------Diabetes och de sexuella problem som kan uppstå. Föreläsare Debra Laino DHS.MS M.Ed

http://www.delawaredocsexdoc.com Dr Laino är inriktad på holistisk terapi som tar hänsyn till hela kroppens funktion för att lösa problem i familjelivet och främst för de problem som kan uppstå i den sexuella relationen.
Själva sjukdomen diabetes t2 orsakar ju fetma i många fall och det kan vara svårt att vara lika aktiv som tidigare i livet.
Men eftersom sjukdomen också påverkar blodflödet och de flesta diabetesmediciner gör detsamma kan erktionsproblem uppstå hos män och ofta slemhinneproblem hos kvinnor.

Våra matvanor har en stor del i hur vi mår och det är lätt att vända sig till mat då de sexuella funktionerna inte arbetar som de ska. Hon säger att sex ju är en stor del av välmåendet och jäkla kul dessutom.
Då sjukdomarna inom det metabola syndromet påverkar kroppen så starkt är detta ofta upphov till relationsproblem som behöver lösas med hjälp av tips och råd samt eventuellt terapi.

Hon föredrar att försöka gå igenom hur patientens livsstil förändrats av diagnosen och ge råd tillsammans med en holistiskt inriktad MD för att kunna lösa de psykiska problem som kan ha uppstått inte bara sexuellt men i hela livsstilen för patienten.

Gå gärna in på hennes hemsida och läs vidare.

-------------------------------------------------------------------------------

Dr Ryan Lazarus.. DC http://www.drryanlazarus.com

Dr Lazarus råkade ut för en olycka som förstörde hans mjälte, i operationen som följde togs 70% av bukspottkörteln bort. I och med det blev han i praktiken en typ 1 diabetiker.Idag har han efter att ha bytt bort den diet han rekommenderades av läkarna på sjukhuset kvar ungefär 20-25% av bukspootkörteln som fortfarande producererar C-peptid ung 0, 4. Han kan absolut inte äta stärkelserik mat då han inte vill ha resten av sin bukspottkörtel förstörd också.

Nu finns det antal orsaker att betaceller förstörs, han vill använda så lite extern insulin som möjligt och har experimenterat fram vilka mediciner han kan ta utan att påverka den funktion som finns kvar.
Han experimenterade fram vilken mat som påverkade hans blodsocker minst och rekommenderar andra att göra detsamma. Alla är olika och tål olika saker, därför anser han att dagens dietråd till diabetiker är mindre bra.

Han säger “ Improvise Adept and overcome”.
Angående metaboliken har han konstaterat att maten påverkar mest i god riktning motionen hjälper att ta bort de toxiner kroppen lagrat i fettet. Stress påverkar i negativt riktning och att sova ordentligt är essentiellt för kroppen då den läker många skador på cellnivå under sömnen.

LCHF är en bra inriktning att följa med rekommenderar att experimentera fram de matvaror som passar just dig genom att mäta blodsocker och att regelbundet ta ett fasteblodprov för att se hur långtidspåverkan ligger. Gärna mäta fasteinsulin och kolla binjurefunktionen. Var patient är speciell och det finns inga generella lösningar.

Först och främst vill han påpeka att ingen, säger ingen, mår bra av den vanliga rekommenderade maten idag. Bort med allt socker, all glutenrik mat. Var försiktig med proteinmängden. Han rekommenderar användning av kokosmjöl och mandelmjöl om man absolut inte kan tänka sig att vara utan bröd osv.

Själv fokuserar han på mat innehållande hälsosamma fetter avokado fisk kött med fettet kvar.

Kokosprodukter (ej Raffinerade) oliver fiberrika grönsaker utan stärkelse.

Försök att leva så regelbundet du kan. Tänk igenom din dag strategiskt, planera. Skiftarbetare har ofta problem med stress och bör vara noga med att trots det få sin dygnsvila. De bör försöka leva efter skiftarbetestiderna även under sin lediga tid så att det blir så regelbundet som möjligt med mat och sömn. Och som alla våra föredragande understryker han hur viktig sömnen är.

Dr Lazarus hae ne blogg se webb sida. http://www.lazaruswellness.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Diabetes och tandhälsa.Föreläsare Will Revak. http://www.oralwelness.com

Att sköta sin munhygien är extra viktigt för en diabetiker. Munnen är porten till resten av kroppen säger de gamla kinesiska texterna och att allt som passerar där inte alltid är det mest hygieniska. Vissa pussar sina hundar och det finns annat man använder munnen till som inte är speciellt hygieniska. Enligt Tai Chi teori hänger allt ihop och magen är ju central för vårt immunsystem. Oral hygien kan påverka hjärt och kärlsjukdommar. Det finns ett test gjort på 300 Patienter som jag tyvärr missade namnet på men det var en mätbar förbättring om pat. Använde tandtråd noggrant.

Det finns en munkarta på webbplatsen använd den för att kolla hur du borstar och rengör dina tänder.

Att äta rätt är naturligtvis viktigt för munhälsa ! Parodentala infektioner kan i värsta fall ta sig in i blodbanan med mindre trevliga effekter.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Robert Abel MD http://www.delawareeyes.com

http://www.yourhealthsolution.com

Den stora skrämseln och tyvärr mest förekommande sjukdomen i ögat hos diabetiker är diabetesretinopati.

Därför är det viktigt att man undersöker ögonen med jämna mellanrum och att man sköter sitt blodsocker så att alltför höga toppar och dalar inte sliter på de fina blodkärlen i ögat.
Ögat är alltså mycket beroende av resten av kroppen för sitt blodförsörjande. Ögat har två linser som bryter ljuset och ger bilder till hjärnan som använder 40% av sin kapacitet för att processa den information den får.
Vi behöver vara i ketos för att mitokondierna ska kunna arbeta i och utanför cellerna.

En diet rik på animal Omega 3 är viktig alltså; gräsbeteskött, fet fisk gärna skaldjur såsom musslor och räkor. Gärna övervägande fisk viktigt är också att äta lever och andra inälvor för A-vitaminförsörjnningen. Det skadar inte med vissa vitaminer och mineraler som tillägg i kosten då våra grönsaker idag är ganska fattiga på sådana då våra jordar är urlakade på spårämnen.

Viamin D som egentligen är ett förstädium till hormon bör intas upp till 5000 iu med tonvikt på D3.

B12 är också viktig samt magnesium. Lutin kan fås i nypon bland annat .

För ögats skull är det viktigt att när du sitter vid datorn att du tittar bort från den under en minut var halvtimme. Detta gäller även mobilen. Försök att få motion var dag en promenad omväxlande snabb och lugn så att du andas djupt, det är bra för ögonen att titta på naturen en timme var dag.

Han säger också att du inte ska behöva ta strid för din diet var gång du går till doktorn. Intervjua din VC om hur de täker ifråga om kosten och passar inte deras uppfattning med din egen välj en annan VC. Tai Chi är bra det får lymfan att röra på sig i kroppen.

Mer råd finns på http://www.eyeadvisory.com


(av Eva Celic 11 juni 2014 på Facebook)
:roll:

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Återgå till "Diabetes"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster

cron