LCHF som sockersjuk

Information och fakta.
Användarvisningsbild
Lars Lindblom
Moderator
Inlägg: 43

LCHF som sockersjuk

Inlägg#1 » ons 08 jul 2015, 14:36

LCHF som sockersjuk

Oavsett vad man har för typ av sockersjuka (diabetes) vinner man på att äta lite kolhydrater (socker). Kolhydrater startar sin omvandling till socker redan i munnen. Allt som höjer blodsockret är dåligt.

För att göra det enkelt kan man börja med att inte äta något som innehåller mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram. Man gör undantag för kryddor och smaksättare, för man äter inga mängder av dem.
Välj kött med mycket fett och inte de magra bitarna, samt skär inte bort fett. Använd smör. Fisk och fågel går också bra. Grönsaker som växer ovan jord. Kålrabbi och rättika är bra.

Man kan äta lite bär och nöter som något gott i små mängder.

Detta är det man måste ha klart för sig, resten är bara att stoppa in i samma tankegång. Det är inte bra om det höjer blodsockret (mycket), då har man ätit något man inte borde. Låt blodsockermätaren vara domare över vad som går att äta, det är den enda fördelen med att var sockersjuk. Vi kan använda vår blodsockermätare till att välja bort "dålig" mat.

Det finns inget som gör att bröd eller pasta blir LCHF, annat än reklam.

(av Lars Lindblom 11 juni 2015 på Facebook)

Återgå till "LCHF"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst

cron